Måndagsmiddagen✨

Högrevsfrikadeller i tomatsås med pesto-och permesanrisotto och krispig färnkålssallad

1. Koka upp 1L vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 2 msk vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen. 

2. Finhacka 1 gullök och två vitlöksklyftor. Fräs tillsammans med 3,5 dl arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. 

3. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då.

4. Tomatsås: finhacka 1 scharlottenlök och 4 vitlöksklyftor. Fräs i en stekpanna med olivolja. Tillsätt 1 burk konserverade körsbärstomater, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk oregano, 1 tsk flytande honung, 2 krm chili flakes och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda i 2-3 min.

5. Forma 20 köttbullar av 500g högrevsfärs. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 10 min under lock tills köttbullarna är helt genomstekta. 

6. Färnkålssallad: skiva 1 färnkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med babyspenat och ruccola, olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. 

7. Blanda ner 3 msk pesto och 100g finriven permesanost i risotton och rör om. 

Servera högrevsfrikadellerna i tomatsås med risotton och färnkålssalladen✨ 

(null)






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Camilla

Vardagen för en leg. fysioterapeut, lic PT och löpcoach. Mamma till två underbara barn. Fru till en lantbrukare som jag tillsammans driver en jordgubbsodling med. Älskar hälsosam mat och har en förkärlek för löpning.

RSS 2.0