Måndagsmiddagen✨
Högrevsfrikadeller i tomatsås med pesto-och permesanrisotto och krispig färnkålssallad
1. Koka upp 1L vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 2 msk vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
2. Finhacka 1 gullök och två vitlöksklyftor. Fräs tillsammans med 3,5 dl arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta.
3. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
4. Tomatsås: finhacka 1 scharlottenlök och 4 vitlöksklyftor. Fräs i en stekpanna med olivolja. Tillsätt 1 burk konserverade körsbärstomater, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk oregano, 1 tsk flytande honung, 2 krm chili flakes och lite nymald svartpeppar. Låt
sjuda i 2-3 min.
5. Forma 20 köttbullar av 500g högrevsfärs. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 10 min under lock tills köttbullarna är helt genomstekta.
6. Färnkålssallad: skiva 1 färnkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med babyspenat och ruccola, olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
7. Blanda ner 3 msk pesto och 100g finriven permesanost i risotton och rör om.
Servera högrevsfrikadellerna i tomatsås med risotton och färnkålssalladen✨