Mammaträning

Skönt att äntligen vara igång med träningen på riktigt!
Har satt upp som mål att springa tjejmilen den 31 augusti och kommer både att köra löpning varvat med styrketräning. 
Har börjat träna en crossfit övning som jag blivit riktigt förtjust i! Har inte känt mig trött i ryggen när sprungit efter att jag börjat köra övningar för rygg och core så det känns verkligen superbra!  
(null)
Det viktiga i denna övning är andningen. För att det inte ska bli för högt tryck i bäckenbotten ska man andas ut när man trycker upp skrivstången och in när man sänker ner den. Det är även viktigt att inte hålla andan när det är som tyngst i rörelsebanan. 
(null)
Hemmaträning måste jag då medge vara väldigt effektiv! Bilden till vänster är tagen i v.3 postpartum och den andra bilden är i v.6 postpartum. Har tränat med bland annat minibands, pilatesboll och fria vikter. Eftersom de yttre bukmusklerna fortfarande är separerade har jag avvaktar helt med att träna mage. Har enbart tränat de djupa och stabiliserande bukmusklerna som är väldigt viktiga för hållningen och bärande. 

Camilla

Vardagen för en leg. fysioterapeut, lic PT och löpcoach. Mamma till två underbara barn. Fru till en lantbrukare som jag tillsammans driver en jordgubbsodling med. Älskar hälsosam mat och har en förkärlek för löpning.

RSS 2.0